Ger doet mee aan het Ouderen songfestival 2022 in Amsterdam. De voorrondes zijn het komend najaar en de finale is in december.

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. 30 jaar later is het Ouderen Songfestival uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, twee prefinales in de theaters in Houten en Heerenveen en de Grote Finale in het DeLaMar theater te Amsterdam.

Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderen Songfestival. Als solist, duo en/of trio. Tijdens normale edities mag een deelnemer zich maximaal twee maal inschrijven, tijdens een jubileumeditie maximaal drie keer. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Na een kennismaking met artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk wordt in één van de voorrondes onder pianobegeleiding live gezongen. Uit iedere voorronde komen een aantal halve finalisten voort. Zij brengen in de halve finale opnieuw hun lied ten gehore,  nu begeleid door het OSF Combo onder leiding van Kees van Zantwijk. Per halve finale gaan acht finalisten door naar de  finale in Amsterdam. Zij worden net als in de voorrondes geselecteerd door een vakjury onder voorzitterschap van Ben Lansink.

Het is voor Ger een unieke kans om zijn zangkunsten eens te laten horen aan mensen in het vak die bezig zijn met zingen op een artistieke manier. De eerste voorronde waar Ger aan meedoet is op 20 september 2022 in Theater De Lievekamp Raadhuislaan 14 5341 GM in Oss. Ger Edwards gaat ‘Ode aan Maastricht’ van Benny Neyman zingen. de aanvangstijd met jury & publiek is 14.00 uur. Zorg dat je op tijd bent!. Als je gelijk kaartjes wilt bestellen, klik dan HIER. Meer informatie kun je ook vinden op hun site: voorrondes