SRC REGIO-NIEUWS

TIELSE ZANGER GER EDWARDS LANCEERT NIEUWE SINGLE ‘GLANS IN DE NACHT’

23 maart 2023 | Arno voor de Poorte
De Tielse zanger Ger Edwards van ‘Glans in de nacht’. © SRC

TIEL – De Tielse zanger Ger Edwards heeft onlangs zijn nieuwe single gelanceerd. Hij bezingt een ontluikende liefde in ‘Glans in de nacht.’ “Ik heb zelf de titel verzonnen. Mijn tekstschrijver Kees Tel is het gelukt om er een prachtige song van te maken.”

Het is schrijver en componist Kees Tel gelukt om de sfeer van een ontluikende liefdesnacht te leggen over een sfeervolle melodie speciaal geproduceerd voor Ger Edwards. Met gebruik van bouzouki ’s en een echt strijkersensemble is het een heerlijke meezinger met een Grieks karakter geworden waarmee Ger Edwards een stukje nostalgie brengt.

Titel
Eén van de levensfilosofieën van Ger Edwards is: ‘Je kunt beter een kaarsje aansteken dan over de duisternis treuren.’ Met dit gegeven in gedachten heeft de Tielse zanger de titel van zijn nieuwe single ‘Glans in de nacht’ verzonnen. “Een goeie titel verzinnen is een hele kunst,” zegt hij daarover. “Deze is in ieder geval origineel. Je krijgt er meteen beeld bij. Bij de nacht hoort zwart. Daarom heb ik ook een zwart pak aangeschaft en pailletjes op de revers genaaid om de glans uit te beelden. De bijbehorende videoclip hebben we in een donkere ruimte geschoten. Met doorzichtige ballonnen en LED-verlichting. Ik ben er heel tevreden mee.”

Eigen repertoire
De nieuwe single van Ger Edwards zou zo een hitsingle voor Benny Neyman kunnen zijn geweest. De vergelijkingen zijn dan ook treffend. Ger Edwards heeft inmiddels een groot eigen repertoire en voor de liefhebbers van Benny Neyman is hij nu ook te boeken met een 40 minuten durende Tribute show waarin Ger diverse bekende en minder bekende liedjes van zijn vroegere idool zingt. “Veel mensen zeggen dat ik op hem lijk. Mijn repertoire is echter breder. Ik zing ook pittige popliedjes. De vibe in onze songs komt wel overeen. En we komen allebei uit Limburg. Dat zou ook een deel van de verklaring kunnen zijn.”

Hogere toonsoort
Ger Edwards heeft in het verleden aan de voorrondes van De Soundmixshow meegedaan. “Ik ben daarna in een andere, hogere toonsoort gaan zingen dan Benny. Uiteindelijk is ook zingen werk. Je zet je in, je doet je ding. Tenslotte maak je een product waar je een instrument in, een onderdeel van bent geweest,” relativeert Ger de muziek business. Hij vindt het lastig om in Nederland zijn repertoire aan de man en de vrouw te brengen. “Het zijn vaak de vrolijke, hoempa- en herrieliedjes die scoren. Daar ligt totaal mijn ambitie niet.”

Violen
Na de eerste opnames had de tekstschrijver en componist Kees Tel het gevoel dat er violen in het nummer moesten. “Ik beaamde dit onmiddellijk. Vervolgens heb ik een Belgische musicus gebeld. Die zorgde voor tien violen: twee cello’s, twee altviolen, drie viola’s en drie eerste violen.” Dat is volgens de Tielse zanger altijd een mooi muzikaal decor voor een ontluikende liefdesnacht die zich afspeelt in het verleden. “Verder hebben we het bewust neutraal gehouden, zodat iedereen het zijne of hare erin kan zien.”

Resultaat
Het resultaat mag er wezen is de opvatting van Ger. “Het klinkt heel organisch. Dat wil je eeuwig laten doorklinken. We hebben dan ook gebruik gemaakt van echte instrumenten. Ik had bijna het gevoel dat ik André Rieu met zijn orkest achter me had staan.” ‘Glans in de nacht’ heeft geen autobiografische elementen vertelt de Tielse zanger. “Dit is de fantasie van mijn tekstschrijver. Hij was gefascineerd door het gezegde.” Ger en zijn team werken inmiddels aan een vervolg. Dat wordt iets van gelijke strekking. “Dat krijgt een Italiaanse insteek,” zegt hij daarover. “Heel interessant. Ik heb de smaak te pakken. Het is de moeite waard.”

Gestegen in de digiplug 100
De release en promotie van ‘Glans in de nacht’ worden verzorgd door Maurice Edelenbosch van Ultimate Disk. De videoclip is gemaakt door JVD Recording. Het liedje is te zien en te streamen op de bekende portals. “De fans zijn superenthousiast,” zegt Ger. “Ze zijn de song al veel aan het delen.  Inmiddels ben ik gestegen in de digiplug 100 van 95 naar 60. Dat is een gunstige ontwikkeling.”