SRC REGIO-NIEUWS 28 juli 2023 | Arno voor de Poorte

TIEL – Na de positieve ontvangst van zijn nostalgisch klinkende single ‘Glans In de nacht’ tijdens de winter van 2022/2023 brengt de Tielse zanger Ger Edwards een nieuwe optimistische single uit: ‘Rozen Bloeien Boven Doornen’. Een nummer dat op zijn lijf geschreven is, voorzien van prachtige vioolarrangementen waarvan hij denkt dat ‘t velen in het hart zal raken.

Zijn nieuwe single ‘Rozen Bloeien Boven Doornen’ is opnieuw een heel warm nummer.  Had het arrangement van zijn vorige single Griekse invloeden, dit keer schreef zijn vaste componist Kees Tel een lied voor Ger met een meer Italiaanse insteek. “Het is een gezellig en positief nummer dat op mijn lijf geschreven is. Dat tegelijk vrolijkheid & troost biedt en je opgewekt achterlaat.”

Genieten van de rozen boven de doornen
Het klinkt prachtig door de vele instrumenten die het nummer verrijken. Opnieuw is veelvuldig gebruik gemaakt van échte violen. Het live strijkersensemble komt op dit nummer goed tot zijn recht. “Een veel gehoord gezegde luidt dat je er voor kunt kiezen om je te ergeren aan de doornen van een rozenstruik. Maar je kunt er óók voor kiezen om te genieten van de rozen bóven de doornen,” licht de Tielse zanger de keuze voor het thema voor zijn nieuwe single toe. “Dit inspireerde mij voor de titel van mijn nieuwe liedje. Kees Tel maakte hier een prachtige melodie en tekst bij. En iedereen kan hierbij uit volle borst meezingen.” De kleurrijke clip is gemaakt door Jaap van Didden. Daarin zijn héél veel rozen in het Limburgse Lottum te zien. De beelden worden tijdens de meezinggedeeltes afgewisseld met opnames vanuit Maastricht. “Zo komt mijn nieuwe song helemaal tot zijn recht.”

Lottum
De rozen uit Lottum hebben sowieso een grote rol in de begeleidende clip. “We hebben een tijdje gezocht naar een geschikte locatie,” vertelt de Tielse zanger. “Want waar vind je zoveel rozen en ook nog eens op een aantrekkelijke manier gepresenteerd? De rozen die op steel staan, groeien vaak in kassen. Dit is buiten en veel passender bij het nummer. Je weet het trouwens nooit helemaal zeker. Het was in zekere zin een gok om voor Lottum te kiezen. Rozen bloeien immers maar kort en slechts twee keer per jaar. Als je tussen de twee perioden inzit, dan zit je zonder in plaats van op rozen.”

Kern
Op rozen zitten is meteen de kern van het liedje volgens de artiest. “Ik verzin een titel. Mijn tekstschrijver en componist maakt daar een nummer bij inclusief de melodie. Genieten van het leven staat daarbij voorop. Je hebt zelf altijd een keuze voor weke kant je opkijkt. Zie je het halflege of halfvolle glas? Mijn genre zit in de nostalgische hoek. Tegenwoordig is het vaak feestmuziek wat de klok staalt. Die kant wil ik perse niet uit met mijn muziekcarrière.”

Clip
De clip is voor een groot deel tot stand gebracht door de medewerking van één van de grootste fans van Ger Edwards. “Ik ben in Heerlen geboren. Zij woont daar nu en is aan huis gebonden. Zonder haar was de clip nooit tot stand gekomen,’ geeft hij zijn grote fan de credits. “Maastricht is de geboortestad van Benny Nijman, mijn grote voorbeeld. Daarom wilde ik daar een deel van de clip opnemen. Zij is daar in meegegaan. Daarvoor ben ik naar een gay-bar gegaan. Dat past ook heel goed bij het nummer.” De fan heeft de dag van haar leven gehad volgens de zanger. “Het ging fantastisch. Ik ga daar binnenkort ook nog een keer een Benny Nijman-tribute-avond houden. Dat doe ik uit dankbaarheid en respect voor Benny. Tenslotte was hij een rolmodel voor mij.”

Album
Het label en de promotie van ‘Rozen Bloeien Boven Doornen’ worden verzorgd door Maurice Edelenbosch van UltimateDisk. De videoclip is gemaakt door JVD recording. Het liedje is te zien en te streamen op de bekende streaming en portal kanalen. “Het is in mijn geval echter nog geen doen om een heel album te gaan maken vooralsnog. Een liedje opnemen kost ongeveer € 2.500,00. Dus een heel album opnemen gaat in de papieren lopen, een investering die zeker in de € 30.000,00 loopt. En ik heb binnen de muziekwereld ook best veel ‘concurrentie’.  Van de 17 miljoen Nederlanders zijn er zo’n 113.000 artiesten actief, dus k moet me onderscheiden. Eén van de manieren waarop ik dat doe met mijn team is alles zelf componeren in plaats van te coveren.”