Ger Edwards is een Nederlandstalige zanger met een smeltroes van lichte muziek, pop, gezelligheid en luisterliedjes. Zingt naast bewerkingen van covers, nieuw  geschreven liedjes maar heeft ook een Benny Neyman Tribute,

BIOGRAFIE
De in Heerlen geboren Gerardus Hubertus Eduard van Hout alias Ger Edwards, (zijn artiestennaam alhier verklaard…) besloot ooit mee te doen aan de landelijke voorrondes van de soundmixshow van Henny Huisman, als imitator van toen zijn grote idool; Benny Neyman.

Publiek- en vakjury meenden naast  de stem  van Benny Neyman, iook andere gelijkenissen te horen zoals: die met de stem van Herman van Veen, Rob de Nijs, Will Tura en Joost Nuissl.

Ger die nu werkzaam is in een steenfabriek in Brabant en woonachtig is in Tiel, wil in zijn vrije tijd regelmatig optreden met zijn nieuwe nummers, maar ook bewerkingen van diverse artiesten vertolken waaronder; Benny Neyman, Dimitri van Toren, Rob de Nijs, Wim Zonneveld,  etc. Dus eigenlijk voor ieder wat wils, en geschikt voor een breed publiek, van jong tot oud.

DISCOGRAFIE

Op Een Mooie Zomermorgen (2024)

Rozen Bloeien Boven Doornen (2023)

Rozen Bloeien Boven Doornen, De zomersingle 2023 van Ger Edwards. Nostalgisch, optimistisch. Italiaanse insteek en prachtige viool arrangementen. Tekst & muziek, Kees Tel

DISCOGRAFIE

Glans in de nacht (2023)

GLANS IN DE NACHT, uitgekomen in maart 2023, zou zo een hitsingle voor Benny Neyman kunnen zijn geweest,

Het is schrijver en componist Kees Tel gelukt om een ontluikende liefdesnacht te leggen over een sfeervolle melodie speciaal geproduceerd voor Ger Edwards. Met gebruik van bouzouki’s en een echt strijkers ensemble is het een heerlijke meezinger met een Grieks karakter geworden waarmee Ger Edwards een stukje nostalgie brengt van toen.

Waarom Fluister Ik Je Naam Nog (2022)

Ger Edwards komt met zijn versie van ‘Waarom fluister ik je naam nog’, een grote hit van Benny Neyman. Het is alweer 37 jaar geleden dat Neyman hiermee in 1985 een nummer één hit scoorde. Dat Ger Edwards opnieuw een liedje van Benny Neyman uitbrengt is niet zonder reden.

Ger heeft inmiddels een groot eigen repertoire. Wanneer hij optreedt, vraagt het publiek hem al jaren om ook enkele nummers van Benny Neyman te zingen. Ger’s stem lijkt immers qua warmte en timbre enigszins op die van Benny. Daarom komt Ger met een Benny Neyman Tribute waarvoor u hem kunt boeken.

Karma (2021)
Op 19 juli 2021 bracht Ger Edwards de ‘EP Karma’ . 4 ‘NOIR’ liedjes bevat deze EP, waarvan ‘Karma’ een  single is geworden… Van deze EP zijn ‘Droom‘ en ‘Je Bent Me Kwijt échte kleinkunstliedjes voor Ger Edwards geworden.

Als De Zon Weer Schijnt (2019)

Met ‘Als De Zon Weer Schijnt’ lanceerde Ger Edwards net voor de kerst 2020 alweer een opmerkelijke single. De mastering van het nummer is verzorgd door Kees Tel

Mijn Hart Overstag (2020)

In Oktober 2020 bracht Ger een nederpop nummer ‘Mijn Hart Overstag’  waarbij het er even heftig aan toe gaat in de filmachtige clip als hij een paar boeven overmeestert die het voorzien hebben op een zeemeerman. Ger ontpopt zich hier als de held.

Ik Heb Een Roos Voor Jou (2019)

Begin juni 2019 kwam Ger dan met de release van: ‘Ik Heb Een Roos Voor Jou’. Opnieuw uit de hand van Wouter Janssens en deze keer een liedje met steeldrums, tropical gitaren, ritmische mandoline. Een melodie die als een echte oorwurm opnieuw in je hoofd blijft hangen.

Verder Valt ‘t Wel Mee (2019)

Het duet ‘Verder Valt ‘t Wel Mee’ bekend gemaakt door Benny Neyman & Bonnie St. Clair in 1982, vond Ger een goed liedje om samen te zingen in duet met Monique de Rooij, bekend met haar eigen geschreven, ‘Griekse Zee’. Na wat over en weer contacten via internet, zijn zij dit nummer afzonderlijk gaan oefenen en inzingen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. In augustus tijdens de BBQ van Radio Kruisland was de verrassing extra groot toen deze twee afzonderlijk uitgenodigde artiesten dit prachtige duet vertolkten. Dit was overigens ook de eerste ontmoeting tussen Ger en Monique.

Kerst Met Jou (2019)

Voor de kerstdagen 2019 bracht Ger zijn 2e kerstsingle; Kerst Met Jou’ uit. In de clip spelen allerlei kleurrijke sprookjesfiguren, de kerstman en uiteraard Ger Edwards een rol.

Soms Gebeurt Er Iets In Mijn Hart (2018)


In januari 2018 verscheen zijn single: Soms Gebeurt Er Iets In Mijn Hart’ . Een liedje met veel melodie, climax en tam tam, en voor het éérst met tekst uit de hand van Ger Edwards zélf! Als éxtra heeft Ger een tweede bonusnummer ‘Geef Me Je Angst’ voor deze single opgenomen.

Geniet Er Elke Dag Maar Van (2018)

Tijdens de de zomer 2018 kwam Ger met zijn ‘vrolijke oorwurm’; ‘Geniet Er Elke Dag Maar Van’, De bloemetjes worden buiten gezet’ tijdens het Hippiefestival in Gorinchem. Zing,, Sax, Swing & Klap maar lekker mee…

Kerstmis Is Een Feest (2018)

Bijna iedere zanger heeft wel een kerstsingle van zichzelf in zijn repertoire.  Ger Edwards wilde dat ook graag en vroeg in oktober 2018 Wouter Janssens een kerstlied voor hem te schrijven. ‘Kerstmis Is Een Feest’ . Deze met medewerking van het kinderkoor van zangwerkplaats Gorinchem.

Gouden Regen (2015)

Zijn single: ‘Gouden Regen’ verscheen in 2015, waarbij een langgekoesterde wens van hem in vervulling ging. Hier zingt Ger een bewerking van de coverversie van Benny Neyman die het origineel van Kevin Johnson’s Orleanders in 1979 van een nederlandse tekst voorzag. op één van zijn albums met gelijknamige titel: ‘Gouden regen’.

De Zon In Jouw Gezicht (2015)‘De Zon In Jouw Gezicht’  uit 2015 was de opvolgende single van Ger Edwards, geschreven door componist/arrangeur Wim de Vries. Wim deed dit op verzoek van performer Wally Mckey die Ger daarmee een enorm plezier deed. Op deze EP met 4 tracks is dit een lied van herkenning en een strekking; “Zorg dat jezelf iets uitstraalt, sta er voor open, dan straalt De Zon In Jouw Gezicht”.

Like Me (2015)

In 2015, voor het eerst weer verscheen hij met de single: ‘Like Me’ . Dit nummer oorspronkelijk van zijn album ´Nu Is m´n Tijd, een herbewerking van het nummer ‘Fax me dan’ . De tekst is aangepast aan de tijdsgeest.

Nu Is M’n Tijd (1996)

In 1996 vond Ger een platenmaatschappij in Friesland en brengt hij zowel zijn eerste single: ‘Nu Is M’n Tijd’ , alsook zijn debuutalbum:
‘Nu is m’n tijd uit. De verwachtingen lieten op zich wachten en werd het wat stil rondom Ger.